Historien om Hørsholm Badminton Klub synes vi én gang for alle skal skrives ned. I kan derfor her på hjemmesiden læse om, hvordan badmintonspillet begynder i England og lander på Stadion Allé i Hørsholm. 

Milepæle
Klubben bliver stiftet den 26. marts 1934 og kommer til at hedde Hørsholm Rungsted Badminton Klub, men navnet ændres senere til det vi nu kender: Hørsholm Badminton Klub.

En lille mindeværdig milepæl er i 1965, hvor klubben får besøg af det kinesiske landshold. Det er første gang, at landsholdsspillerne er i Danmark nogensinde. 

Hørsholm Badminton Hal opføres i november 1987 efter et 53 års inderligt ønske om at få egen hal. Læs mere om det HER.

I 1994 bliver klubben registreret i Guiness Book of Records for at sende fjerbolden over nettet 132.440 gange. Rekorden sættes af vores ungdomsspillere under 17 år, mens senior- og elitespillere skiftes til at tælle fjerboldenes susen frem og tilbage.

Medlemmer og økonomi
I 1934 har klubben 60 medlemmer, i 1958 er der 80 medlemmer, i 1987 er der omkring 700 medlemmer, i 2013 har vi ca. 400 medlemmer og i disse år har vi ca. 300 medlemmer.
 
Klubbens økonomi er et kapitel for sig selv, for når man ejer sin egen hal, så er det jo et privilegium, at man ikke skal dele med andre idrætsgrene, men historien har vist, at der ligger et stort ansvar på den siddende bestyrelse, som indimellem er gået ud over det sportslige fokus. Læs mere HER.

Sportslige resultater
Hørsholm Badminton Klub har altid været en solid badmintonklub med et bredt udvalgt af tilbud til sine medlemmer.  Der har sjældent været år, hvor hallen ikke har været udnyttet fuldt ud og hvor vores sommerferiecamps ikke har været fyldte med glade ungdomsspillere.

For snart 40 år siden, da Stig Jørnung blev ungdomstræner i klubben, ’gik man til badminton’, men kom ikke til turneringer og holdkampe. Det blev der lavet om på. Ungdommen blev delt op i bredde- og turneringsspillere, og sidstnævnte fik lov til at træne flere gange om ugen. Det gav pote, og Hørsholm Badminton Klub kunne efterfølgende bryste sig af at have udviklet stærke ungdomsspillere - af en eller anden årsag, særligt på damesiden. For at kunne holde på ungdomsspillerne, når de blev seniorer, blev tilbud om træning 2 gange om ugen også indført, men historien viser desværre, at de unge flyttede hjemmefra og fortsatte i klubberne omkring deres uddannelsessteder eller helt stoppede pga andre prioriteter. 
Sportsligt kan vi altså se tilbage til over 80 år, hvor vi har vundet alt fra skolemesterskaber til verdensmesterskaber, men en eliteklub er vi aldrig blevet. Vi har altid ligget lige under de store klubber og når vores dygtige ungdomsspillere blev seniorer flyttede de til de større klubber. MEN historien viser også, at når disse seniorer så selv får børn og bliver veteraner – ja, så er det tilbage til den trygge Hørsholm Badminton Klub.
Seniorsiden har i mange år ligget i Danmarksserien, men det er aldrig blevet til senere etablerede divisionsserier. Danmark flyttede sig, men ikke Hørsholm
Ja, vi var engang i Guiness Rekordbog, fordi vi i 24 timer slog flest ketcherslag. 106.000 gange op til 17 år. Senior og elitespillere var pointtællere. 

Socialt
Scrapbøger og klubbens ældre spillere kan berette om alt fra hammersjove motionsaftener, klub-, ungdoms- og jubilæumsfester. 

Kiosken – klubbens samlingspunkt - var på et tidspunkt åbent hver dag. De sidste mange år kun når der har været turneringer og fester. Det har helt naturligt haft sin indflydelse på klubbens sociale liv. 
Kommunikation med medlemmer
I begyndelsen af klubbens historie foregår al information til medlemmer via almindelig post, men ved akutte ændringer i spilletider og -steder, ja kunne man opleve at ét medlem måtte op på cyklen og ud og give de andre spillere besked. Det var jo langt fra alle, som havde en telefon eller bil dengang!

Senere kommer der struktur på medlemskommunikationen gennem det legendariske og meget populære klubblad, NETWORK, som bliver klubnerven fra midten af 70'erne til 2004.

I 2004 oprettes klubbens hjemmeside www.hoebk.dk, som i 2013 suppleres af Hørsholm Badminton Klub på Facebook. Klubben får også i samme moment et klubadministrationssystem, der kan sende beskeder ud til medlemmerne via mail. 
I 2023 kommer klubben på Instagram.
Vil du vide mere?
Hvis du ønsker at fordybe dig mere i klubbens historie, herunder spore de mange ildsjæle, som har støbt klubbens fundament og læse de gamle NETWORK og scrapbøger, henviser vi til Hørsholm Lokalhistoriske Arkiv, hvor der nu vil være materiale fra årene 1934 til 2000.